Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5138

Tapio Ketonen

Kysymys:

Joudun työni puolesta matkustamaan Venäjän Karjalassa. Tiet ovat kuoppaisia ja rosoisia. Uuden auton hankinnassa olen miettinyt, mitä ominaisuuksia tulisi painottaa alkeellisissa olosuhteissa.

Sanotaan, että Lada 110 olisi omiaan karkeisiin olosuhteisiin tai jokin ranskalainen. Toisaalta mieleen tulee maasturi, jossa olisi riittävästi maavaraa.En haluaisi tarpeettomasti kärsiä epätasaisen tien aiheuttamasta tärskähtelystä mutta toisaalta tarvitsen luotettavan kulkuneuvon.

Mikä auto tai mitkä autot olisivat varteenotettavia kuvaamiini olosuhteisiin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hankala kysymys. Ranskalaiset autot kuitenkin jättäisin pois laskuista, kyllä Karjalan tiet ovat niille liian raju koettelemus. Lada tietenkin olisi siinä mielessä hyvä, että sen huolto toiminee parhaimmin. Mutta mukavuus ja ennen kaikkea se luotettavuus…

Ehkä tuossa kuitenkin olisi maasturin paikka. Isommat pyörät ja suurempi maavara ovat huonoilla teillä hyviä ominaisuuksia, ja jos vielä sattuu joutumaan reissuun huonolla kelillä, nelivetokin voisi olla hyvä varuste. Jo ns. citymaasturi on tavallista asfalttikiitäjää eli normaalia henkilöautoa parempi huonoilla teillä.

Julkaistu: 30.7.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.