Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5121

Kysymys:

Saako Suomessa rakentaa replika-auton esim: vw:stä → Lamborghini Countach:in (noita muovirunkoja on myynnissä.)

1.saako rakentaa laillisesti?2.saako sen kilpiin?3.maksaako jotain extraa?4.saako korvata muovipellit parimillisellä pellillä?5.keltä asiaa voi kysyä jos et tiedä.

kiitos vastauksesta jo etukäteen, laitatko sähköpostilla viestiä

Näytä vastaus

Vastaus:

1. -5. Auton saa rakentaa itse vaikka alusta saakka, mutta vaadittavien hyväksyntöjen saaminen on tosi hankalaa. Lisäksi joutuu maksamaan autoveron, jos muita kuin alkuperäisiä osia on yli 50 %, joten kaikkiaan tuo alusta saakka rakentaminen on vain teoriaa. Tai siis rakentaahan saa mitä vain, mutta kilpiin saamisesta se homma kiikastaa.

Tuo VW:n pohjalevy on tällaisissa rakentamisissa suosituin ja helpoin. Sen päälle rakentaminen yleensä onnistuu tuota 50 % rajaa ylittämättä. Se muovilevyn korvaaminen parimillisellä pellillä voi nostaa painoa yllättävän paljon, joten en suosittele, eikä siitä liene hyötyäkään.

Suosittelen lähestymään asiaa siten, että ensiksi tutkit, millaisista osista haluaisit ajokkisi rakentaa. Kun olet saanut selville, millaisista osista laite pitäisi koota, mene näiden tietojen kanssa katsastusasemalle keskustelemaan.

Katsastusasemalta saat oikeaa ja ajankohtaista tietoa. Sitä antaa yleensä se sama henkilö, joka auton sitten aikanaan katsastuksessa tulee hyväksymään, joten tulkinnatkin ovat todennäköisesti samanlaiset sekä ohjeita annettaessa että leimaa lyötäessä.

Sähköpostivastauksia en valitettavasti voi antaa, aika ei kerta kaikkiaan riitä.

Julkaistu: 4.7.2006