Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5101

Tapio Ketonen

Kysymys:

ford mondeon ilmastointi ei toimi, täyttö tehty kahtena edellisenä kesänä, mitä kannattaisi tarkistaa ja tehdä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Niin, minkä ikäinen se Mondeo on? Vanhoissa oli ilmastoinnin lauhdutin eli keulalla oleva kennosto kovin heikko ja arka esimerkiksi talvisille tönäisyille lumipenkkaan. Se korjautuu vain uusimalla lauhdutinkenno.

Uudemman Mondeon eli vuosimallista 2001 alkaen ilmastoinnin tyyppivikana on se, että kompressorilta lähtevä putki, jossa on pätkä kumiletkua välissä, hankaa runkokotelon päähän. Aikansa hankauduttuaan tuo letku menee puhki ja päästää kylmäaineet pihalle. Uudemmissa malleissa putkea on taivutettu siten, että se ei enää osu palkkiin.

Elikkä kannattaa tutkia, onko se paksu kumiletku hankautunut puhki. Jos on, putki pitää vaihtaa. Vasta sitten kannattaa laittaa systeemiin uudet kyömäaineet. Oikeastaan kuulemma pitäisi uusia myös järjestelmään kuuluva kuivain, mutta ainakin oman Mondeoni ilmastointi on toiminut pari vuotta aivan hyvin, vaikka kuivain jätettiinkin vaihtamatta.

Julkaistu: 18.6.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.