Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5088

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on lähes uusi VW-Polo, aikomukseni on pitää autoa pitkään. Pitäisikö Polo ruostesuojauttaa? Myyjän mielestä ei, vetosi Polon "täyssinkitykseen"ja 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuuseen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Volkswagenien ruosteenesto on tehtaalla hoidettu varsin hyvin. Kotelorakenteisiin valutetaan kuumennettua vahamaista suoja-ainetta. Ainekerros jää seinämiin, ja ylimääräinen vaha valuu pois. Tämän käsittelyn teho on erittäin hyvä, joten kotelorakenteet tuskin kaipaavat lisäkäsittelyä.

Suomen oloissa ongelma on alustan saama hiekkapuhallus, soratiellä sinkoilevat kivet kuluttavat alustapintojen suojausta. Aivan uutena alusta ei välttämättä tarvitse lisäsuojaa, mutta alustan kuntoa kannattaa tarkkailla säännöllisesti, ja kuluneisiin kohtiin pitää ruiskuttaa lisäsuojausta.

Täyskäsittely ei siis Polossa ole tarpeen, mutta helmojen ja alustan osalta suojakerrosta on syytä vahvistaa silloin tällöin.

Julkaistu: 6.6.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.