Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5073

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tuulilasi 30.5.2006. “Merkkikorjaamo” “Merkkikorjaamoilla on hallitseva osuus autojen huolto- ja korjauspalveluista silloin, kun auto on ostettu uutena ja takuu sitoo autoilijan merkkikorjaamoon.”

Eikö takuusidonnaisuus, huoltojen osalta juuri muuttunut? Jos jokin merkistä riippumaton korjaamo on saanut oikeudet jonkin – useankin merkin huoltoon, se ei vaikuta enää takuuseen – takuu ei raukea???

Näytä vastaus

Vastaus:

Joo, näinhän asia on teoriassa, huollattaa voi missä tahansa osaavalla korjaamolla. Mutta tuo tutkimustulos kertoo, miten tilanne on käytännössä, eli ihmiset käyttävät uudehkoja autojaan merkkihuolloissa. Takuuasioiden hoito sujuu tietenkin helpommin merkkikorjaamossa, mutta näyttää myös siltä, että merkkikorjaamot ovat onnistuneet markkinoinnissaan.

Keskustelimme juuri täällä toimituksessa, kun Jorma kirjoitti tuota juttua, että merkkikorjaamot ottivat tilanteen tosissaan ja paransivat markkinointiaan mm. tekemällä paljon edullisia huoltotarjouksia. Vapaat korjaamot eivät lähteneet vastaavaan hyökkäykseen, eivätkä ne saaneetkaan huoltoja tehtäväkseen niin paljon kuin ehkä odottivat.

Julkaistu: 29.5.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.