Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 506

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,olemme ostamassa Citroen C 3:sta. Vaimo on 1,4i SX:n kannalla, minä taas ostaisin 1,6 16v SX:n. Olen perustellut ehdotustani suuremman moottorin tuomalla helpommilla ohituksilla eli turvallisuudella. Se ei ole kuitenkaan vakuuttanut häntä. Olisiko mahdollisuus saada asiantuntijamielipide. Kiitos!!

Näytä vastaus

Vastaus:

Turvallisuudella ei isompaa konetta voi ainakaan tosiasioihin pohjautuen perustella. Ohituksiin ei pidä lähteä, ellei tunne auton suorituskykyä ja pysty arvioimaan, miten sillä pääsee ohi. Vaivattomampaa ohitus toki on isommalla moottorilla, koska kuljettajan ei tarvitse osata ottaa täyttä tehoa irti. Kierrosten käytön opettelu ei kuitenkaan ole kovin vaikeaa, ja siten pienemmälläkin teholla tulee oikein hyvin toimeen.

Suosittelenkin perustelemaan valintaa todellisilla syillä. Siis sillä, että tehokkaampi moottori tuntuisi hauskemmalta, ja että pirteämmällä autolla on mukavampi ajella.

Julkaistu: 13.5.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.