Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5040

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostettiin tuossa pari päivää sitten Daihatsu Applause. Auto ei kuitenkaan ole papereissa ja nyt olisi kuitenkin tarkoitus kunnostaa ja rekisteröidä se. Miten saan selville auton valmistusvuoden ja muita tietoja rekisteröimistä varten? Auto on ollut GTI magazinen lehdessä vuonna 2003. Se on punainen, jossa on valkoiset sporttiraidat katolla. Auto on ihan pirteä peli ja olisi kiva saada se käyttöönkin. Yritin etsiä kaikenlaisilta sivuilta, mutta misään ei ollut tietoa siitä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Mahtaisiko mistään löytyä tietoa auton entisestä rekisterinumerosta? Jos autolle ei ole mitään papereita, niin tuon tiedon avulla voisi saada selville, kuka on auton viimeinen rekisteriin merkitty omistaja. Jos sitten etsit omistajan käsiisi, ja hän kirjoittaa luovutustodistuksen, niin auton saa rekisteriin, kun hankkii AKE:sta rekisterikortin jäljennöksen. Muuten se rekisteröinti tuskin onnistuu.

Valmistusajankohtaa voi yrittää saada selville ottamalla yhteyttä Daihatsua viimeksi edustaneeseen International Motors Nordic Ab:n Suomen-liikkeeseen, osoite Lautamiehentie 3, 02770 Espoo.

Julkaistu: 10.5.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.