Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5019

Tapio Ketonen

Kysymys:

Nimmoron.Chevy Van 84 jossa on kaasuttaja ja katalysaattori ja 4,1 litran suora 6-moottori.Miten siihen sopii tuo Ruotsin halpa E85 bensa.terv. Tampereelta

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos nyt ei oteta huomioon sitä, että E85:llä ei saa ilman polttoainemaksun maksamista ajaa Suomessa, ja ilmeisesti Ruotsissakin sen käyttö on kiellettyä sellaisissa autoissa, joita ei ole tarkoitettu sitä käyttämään, niin siltikin huonosti sopii.

Ensimmäinen ongelma ovat kumiosat. Pirtu syö rajusti sellaisia kumiosia, joita ei ole tehty sopivasta materiaalista. Kaikki tiivisteet ja esimerkiksi bensapumpun kalvo tykkäävät pahaa.

Toinen ongelma on käynnistys kylmästä. Lohko- tai letkulämmityksellä tuo tosin ratkeaisi. Kolmas olisi oikea seossuhde. Ilmeisesti kaasuttimen suuttimia pitäisi vaihtaa suuremmiksi.

Pahin ongelma olisi kuitenkin tuo polttoainemaksu. Pakettiautolta se on 500 euroa päivältä, ja jos vanisi sattuukin olemaan kuorma-auto (N2), maksu on 1000 euroa.

Julkaistu: 23.4.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.