Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5013

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tiedustelen mistä saisi apua VW Golf vakionopeussäätimen (alkuperäinen) kytkennästä ? Auto 1.8T GTI -03, jälleenmyyjä toimitti asennussarjan 1J0 998 527 mutta ohje koskee vain TDI versioita.

Maahantuojalta ei saa apua kun ei edes vastata sähköpostitiedusteluun! Merkillistä palvelua? vai voiko tätä enää palveluksi sanoa? Käsittääkseni tuote on virheellinen koska asennusohjeita ei saatavilla. Joten onhan kaupan purku mahdollinen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Muutin tätä vastausta, koska VV-Auto Groupilta tuli tällainen vastaus:

Tiedustelitte hankkimanne vakionopeudensäätimen jälkiasennussarjan soveltuvuutta. Kyseinen vakionopeudensäätimen jälkiasennussarja on tarkoitettu TDI-moottorilla varustettuun malliin. Se ei sellaisenaan sovellu 1.8T-versioon, mutta pienillä joskin ammattitaitoa vaativilla johtosarjan muutoksilla asennus onnistuu. Sinällään kyseessä ei ole virheellinen tuote.

Vakionopeudensäätimen asennus on muutoinkin erityiskoulutusta vaativa toimenpide, jonka yhteydessä on riski mm. vaurioittaa auton turvalaitteita (Airbag). Lisäksi asennukseen sisältyy moottorinohjainlaitteen koodaus, jonka voi tehdä vain Volkswagenin merkkitesterillä valtuutetussa korjaamossa. Suosittelemmekin teitä ehdottomasti teettämään asennustyön valtuutetussa Volkswagen-korjaamossa. Terveisin Pekka Lehtonen Huoltopäällikkö Volkswagen – Audi – Seat Finland VV-Auto Group Oy

Eli sikäli tuote oli väärä, että myyjän olisi pitänyt kertoa tuosta muutostarpeesta. Auton elektroniikkaan liittyvien muutosten tekemisessä on omat riskinsä, joten ammattilaisen käyttäminen voi olla edullisempi ratkaisu. Likimain kaikissa Volkswagen-sukuisten autojen korjauksissa ja muutoksissa tarvitaan VAS 5052 -testeriä, jonka avulla päästään tekemään vaadittavat muutokset elektronisiin ohjausjärjestelmiin.

Netin kautta on saatavana myös liitäntäkaapeli ja ohjelmisto, jonka avulla tavallinen kannettava pc-tietokone pystyy suoriutumaan useimmista em. testerin toiminnoista. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.ross-tech.com.

Julkaistu: 4.5.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.