Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 501

Tapio Ketonen

Kysymys:

Haeskelin Internetistä käytettyjä autoja ja annoin seuraavat ehdot: hintaa alle 5000 euroa, ajokilometrejä alle 200000, vuosimalli -92 tai uudempi. Ladojen ja Skodien seasta löytyi muutamia muitakin tapauksia.Nyt kiinnostaisi lisätiedot kahdesta vähän erilaisesta autosta, eli Opel Corsa 1,6i Swingistä ja Fiat Tempran 2,0 litran malleista. Osaatko kertoa miksi näitä molempia löytyi mainituilla ehdoilla useampia yksilöitä?Vaikuttivat kuvien ja kuvausten perusteella kohtuullisen hyväkuntoisilta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Corsa on pikkuauto, joten hinta laskee noilla vuosilla jo reilusti. Vaikka isokoneisempi onkin uutena ollut kalliimpi, vuosien myötä eri versioiden hintaerot pienenevät.

Fiatit taas eivät käytettyinä ole kovin haluttuja, joten hinta laskee kysynnän puutteen takia tavallista nopeammin. Tähän vaikuttaa merkin maine. Fiatien laatu ei välttämättä ole yhtä huono kuin maine.

Julkaistu: 20.5.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.