Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 50

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miksi vm. -97 Carina 1.8 GSi ei ole ajonestolaitetta, vaikka kuulemani mukaan ko. laite tuli pakolliseksi v. -95? Mitä mahdollisuuksia minun on asentaa vastaava laite autooni, elektroninen tai mekaaninen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ajonestolaite tuli pakolliseksi vuoden 1998 alusta. Niinpä sitä ei Carinassa tarvittu vielä tuolloin. Ilmeisesti laite tuli autoon vuonna 1997, sillä vuonna 1998 käyttöön otettuja Carinoita on rekisterissä 253 kappaletta.

Voi toki myös olla niinkin, että Carinoissa ei ajonestoa ole noissakaan yksilöissä, sillä mallisarjan viimeisille autoyksilöille voidaan myöntää vapautus uusista ajoneuvovaatimuksista, jos autot ovat määräysten muuttuessa jo maassa. Poikkeuslupa voi koskea vain pientä määrää, enintään kymmentä prosenttia edellisvuonna rekisteröidyistä samanmerkkisistä autoista. Tuolle määrälle Carinoita tämä asetuskokoelman numerolla 1256/1992 julkaistun Asetuksen ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista pykälässä 269a mainittu raja olisi riittänyt mainiosti.

Julkaistu: 14.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.