Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4978

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miksi Nissan Micra -03 ohjaustehostimen merkkivalo palaa pakkasella ja tehostin toimii huonosti? Samanaikaisesti oranssi merkkivalo palaa mittaristossa, onko tämä normaalia toimintaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ota nyt ensiksi käyttöohjekirjasta selvää, että mikä se “oranssi merkkivalo” oikein on. Jos se on pakokaasujen puhdistusjärjestelmän merkkivalo eli ns. MIL-valo, niin ei kun kiireesti korjaamolla käymään ja tutkituttamaan vikamuisti. Yleensä merkkivalon palaminen on merkki siitä, että jotakin on vialla. Vikamuistissa säilyy tieto merkkivalon palamisen syystä jonkin aikaa, mutta ellei vika toistu, tieto häviää aikaa myöten.

Tehostimen kiukuttelu kylmässä voi johtua esimerkiksi öljyyn joutuneesta kosteudesta. Öljyn vaihtaminen voi auttaa. Koska kuitenkin kysymyksessä on auto, jossa lienee vielä takuuta jäljellä, niin käypä kysymässä korjaamolta.

Julkaistu: 26.3.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.