Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 494

Kysy autoista - kysymys 494

Tapio Ketonen

Kysymys:

moro! sellanen asia kun mun Seat ibiza 89/90 1.5 glx tyhjentää koko painekammion vedet maahan auton pysähdyttyä. Yleensä ajettu vähän kovemmilla kierroksilla, mutta silti liian helposti keittää. Mistäköhän saattais johtua? onko kammion korkilla jotain vaikutusta, koska mun on aika huonoilla tiivisteillä? ei ole vielä leikannut kiinni, joten olisi mukava saada jotain ideoita vian aiheuttajasta. Tuulettimen ja termostaatin pitäis olla kunnos.

Näytä vastaus

Vastaus:

Oikea nimitys on jäähdytysjärjestelmä, ei painekammio eikä -sammio.

Ongelma johtuu ilman muuta huonosta jäähdytysnesteen kierrosta ja sen aiheuttamasta huonosta jäähtymisestä. Syy tähän on aika vaikea selvittää näin etäältä. Vesipumpun juoksupyörä on joistakin autoista joskus syöpynyt olemattomiin, se voisi olla yksi selitys. Toinen voisi olla likainen jäähdytysjärjestelmä, kannen vesikanavissa on likaa, lähinnä kattilakiveä. Myös jäähdytin voi olla tukossa. Onhan noita syitä.

Yritä nyt kuitenkin laittaa autosi kuntoon, ettet polta kannentiivistettä tai muuten riko koko konetta lopullisesti. Koneen kiinni leikkaaminen onkin sitten hyvästit koko ajopelille, ellei romiksesta satu löytymään uutta konetta sopuhintaan.

Julkaistu: 30.5.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.