Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4907

Kysy autoista - kysymys 4907

Tapio Ketonen

Kysymys:

Asiaa ruostesuojauksesta,auto mb-c. Maahantuoja antaa 30v.ruostumattomuustakuun,mutta en oikein luota, vaan teettäisin lisäsuojauksen. on vaan niin, että suojaus kuulemma pitäisi teettää heidän hyväksymillä menetelmillä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vehon huolto-osastolla on kyllä antaa selvät ohjeet niistä ruosteenestotoimenpiteistä, joita Mersuille saa tehdä takuun puitteissa. Kysypä asiaa merkkihuollosta. Jos eivät tiedä, käske heidän ottaa yhteyttä Vehoon kkoulutuspäällikkö Max Blaubergiin, joka auttaa huoltoa palauttamaan osaamisensa ajan tasalle.

Juttelin juuri Finikor-ketjun edustajan kanssa, ja hän sattui mainitsemaan, että heillä on Mercedes-Benzin hyväksymiä aineita käytössä. Menetelmätkin lienevät hallinnassa, koska ovat kuulemma Vehon piikkiin tehneet Mersuihin tehtaan toimenpiteitä täydentäneitä suojauksia ainakin 210-malleihin eli vanhoihin Väyrysiin, jotka ovat olleet tunnettuja ruostumisherkkyydestään valmistajan antamasta 30 vuoden takuusta huolimatta.

Tutkin juuri erästä A-Mersua, ja vaikka sen pohja onkin muovien peitossa, koteloissa ei ole suoja-ainetta. Sekin kaipaisi käsittelyä pysyäkseen koossa ne kuuluisat 30 vuotta.

Julkaistu: 19.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.