Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4906

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko hyötyä ruiskuttaa pohjamassaa useampi kerros kuin yksi? Minulla on ylimääräistä alustamassaa monta litran purkkia(wurth)ruiskutettavaa mömmöä. Miten minun kannattaisi puhdistaa vanhan autoni pohja ennen ruiskuttamista?? Kiitos

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei liioittelusta ole koskaan mitään hyötyä. Ruosteen pitämiseen loitolla riittää, että suoja-ainekerros on yhtenäinen. Säästä sitä ainetta seuraaviin käsittelyihin. Aine kyllä säilyy, kunhan purkki on hyvin suljettu eikä pääse päältäpäin ruostumaan.

Hoida se pohjan ruiskutus kesällä. Pese pohja ensiksi kunnolla ja anna paikkojen kuivua. Raaputa sitten ruosteisista kohdista ruoste pois mahdollisimman hyvin. Ruiskuta niihin ja mikseipä muuallekin ohutta kotelosuoja-ainetta ja anna sen kuivua. Aineen kuivuttua voit ruiskuttaa sen paksumman suoja-aineen. Parempi tulos tulee, jos ruiskutat ensiksi ohuesti ja annat kerroksen hieman kuivua ennen toista ruiskutuskertaa.

Julkaistu: 17.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.