Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4896

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miksi korjaamot kehtaavat veloittaa liikaa lohkolämmittimen asennuksesta, asennukseen sisältyi sisätilanläm.haaroitus. Defan suositusaika omalle autolleni 1,5h, veloitetaan 2,5h työstä!Calixilta sanotaan, ei siinä 2 tuntia kauempaa saa mennä. Defalla kolme eri aikaa=eri merkeille oma aika. A=1,5h B=2,0h C=2,5h. Älkää hyvät ihmiset maksako aina mitä pyydetään! !

Näytä vastaus

Vastaus:

Suosittelisin tutustumaan Autoalan kuluttajaneuvottelukunnan laatimiin korjausehtoihin.

Kaikessa ostamisessa, myös korjaamopalveluissa on sellainen perussääntö, että kannattaa ensiksi kysyä hintaa. Jos sitä ei ole tehnyt, niin sitten pitää vain maksaa. Jälkikäteen on turha valittaa. Tuo korjaamoehdoissa mainittu kustannusarvio on sikäli hyvä asia, että silloin ei tule yllätyksiä, jos se on otettu työtilausta tehtäessä. Sitähän ei saa ylittää yli 15 prosentilla ilman lupaa.

Lämmitinvalmistajan ohjeajat ovat ohjeellisia, ne eivät sido ketään. Ne pitävät paikkansa, jos asentaja on tehnyt lämmitinasennuksia paljon, jos hänellä on täsmälleen oikeat työvälineet, ja kaikki paikat avautuvat kuten pitää.

Julkaistu: 12.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.