Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4894

Tapio Ketonen

Kysymys:

Noi Toyotan RAV4 toimituskiellot johtuu ehkä paristakin ongelmasta, tässä vastauksia maahantuojalta:auton päästöjen hallintaan liittyvän venttiilin jäätyminen aiheutti tilapäisen häiriön, joka pudotti moottorin tehot mahdollisten vaurioiden kannalta turvalliselle alueelle.

Toinen ongelma:Turbossa olevan lauhdutinletkun murtuminen joissain autoissa. Asiaa voi tiedustella vaikkapa Toyota INFO:sta 0800-13663.

Toyotalta myös puuttuu SUOMESSA 24H “Euro Service” joka antaisi tällaisissa tilanteissa automaattisesti vuokra/vara-auton tilalle. Mitenkähän on tuolle kaverille on käynyt, jolla auto on seisonut jo pari viikkoa huollossa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tämä oli hyvää ja täsmällistä tietoa, kiitos siitä! Tarkistin myös. että tämä pitää paikkansa. Tuo lauhdutinletkua tosin autossa ei taida olla, koska autoisa ei lauhduttimia käytetä. Arvelisin, että sillä tarkoitetaan ahtoilmaletkua, joka vie ilmaa turbolta ahtoilman jäähdyttimeen tai jäähdyttimeltä imusarjan.

Asiallinen asiakaspalvelu tietenkin edellyttäisi, että noin pitkien seisokkien ajaksi asiakkaalle annettaisiin vara-auto. Autoliikkeissä seisoo yleensä esimerkiksi kymmeniä vaihtoautoja, jollaisella uuden auton ostanut voisi aivan hyvin ajaa auton seistessä korjauksessa.

Julkaistu: 12.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.