Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4875

Tapio Ketonen

Kysymys:

olisin kysellyt volvo 850 2.5 20v vm96 automaattivaihteiston öljyn vaihdosta (aw 50-42). mitä öljyä,onko suodatinta, miten vaihdetaan. vaihteistossa on öljy proppu joten vaihto ei liene pahitteeksi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllä vaihtaminen kannattaa, vaikka Volvo ei sitä suosittelekaan. Tuskin konkurssi uhkaa, vaikka öljyt vaihtaisi 50 000 km välein, mutta 100 000 kilometriäkin on parempi kuin ei lainkaan vaihtoja. Öljymääräksi ilmoitetaan 7,6 litraa. Suodattimesta en löytänyt tietoa, joten ei kuulune varusteisiin.

Erään amerikkalaisen ammattilaisen vinkki vaihtoon oli, että hän käyttää vaihteistoöljyn lämpimäksi ennen pois laskemista, koska öljymjäähdyttimelle on termostaatti. Sen ollessa avoinna vanha öljy valuu tehokkaammin pois.

Öljyksi sopii mieluimmin synteettinen Dexron III -luokan öljy, jota löytyy kaikilta valmistajilta. Nesteen tuote on Neste ATF-X, Teboilin Teboil Fluid E, Castrolin Castrol TQ Dexron III. Mobilin Mobil 1 Synthetic ATF ja Shellin Shell Donax TX. Muitakin löytyy.

Jos haluat nähdä, miltä vaihteisto näyttää sisältä, niin vilkaisepa seuraavaa: www.transtec.com/tech_insert/94659.pdf

Julkaistu: 6.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.