Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4873

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ajoin aamulla autollani Ford Mondeo 2.0TD, vm 2001 100km pakkasella.Lähtöpäässä -20 ja kohteessa -25. Vauhti oli 90-100 km/t.Lämpimän auton moottorin lämpömittari siirtyi hiljakseen normaaliasennosta kylmään.

Huolto sanoi moottorinlämmittimen polttoaineen jähmettyneen ja arveli arktisen dieselin poistavan ongelman. Olen tankannut talvidieseliä pari kuukautta. En ole Porissa huomannut myytävän arktista dieseliä. Pitääkö tosiaan käyttää -25:ssä arktista dieseliä, jos haluaa lämpimän matkustamon diesel Mondeoon?

Näytä vastaus

Vastaus:

Arktista laatua ei juurikaan taida olla huoltoasemilla myynnissä, pitäisi ehkä tilata omaan säiliöön. Hyvä ratkaisu saattaisi löytyä täältä: www.arcticheat.fi/arcticfuelheater.htm

Arctic Fuel Heater lämmittää lisälämmittimeen menevän polttonesteen, joten noita ongelmia ei pitäisi syntyä. Meillä ei ole mitään kokemuksia laitteesta, mutta pohjoisessa noita on jo ollut jonkin verran käytössä.

Hinnasta ei ole mitään tietoa, mutta kannattaa kysyä linkin takaa löytyvästä osoitteesta.

Julkaistu: 5.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.