Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4872

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mahtaisikos Tuulilasilla olla mitään intressejä tehdä juttuja “vaietusta” tyyppiviasta?Ongelmana on Audi (2001-~2004) varustettuna multitronicilla.

Ongelmana on kyseisten vaihteistojen yhteydessä alussa käytetty alimitoitettu kytkin. Ongelmasta nopeasti kysellen on tietooni tullut 4 vastaavaa tapausta, samanlaisine ongelmineen & samanlaisine korjaustoimenpiteineen.

Ongelmana on ollut nykiminen liikkeellelähdössä sekä tasakaasulla ajettaessa ja kierrosten ollessa 1000-2000rpm välillä tapahtuva nykiminen (ikävää erityisesti talvella 80km/h rajoitusten takia => kierrokset hiukan alle 2000rpm). Korjaustoimenpiteenä on ollut kytkinakselin vaihto sekä isomman kytkinpakan vaihto (vanha 5-levyinen, uusi 7-levyinen). Tuo jäykempi pakka on vaihdettu asiakkaan/asiakkaalta liiemmin kyselemättä. Ja korjaustoimenpiteestä koituvat kustannukset merkkikorjaamossa 2000€.

Itselläni on Audi A4 2.0 (B6) vm.2001, ja ongelman ilmetessä kilometrejä oli kertynyt mittariin 80 000km. Myös kaksi muuta tapausta oli vastaava malli & vastaavat kilometrit. Yksi oli A6 suunnilleen samoilla kilometreillä.

Olen saanut keskustelun päätökseen Audi AG:n, maahantuojan & myyjän kanssa ja ongelma olisi tarkoitus korjauttaa ~1kk päästä (yhdessä vuosihuollon kanssa). Maahantuoja ei myönnä että kyseessä olisi mikään tyyppivika, mutta suostuu hyvän tahdon eleenä osallistumaan kustannuksiin 1000€.

Jos olen parilla kysymyksellä löytänyt 4 vastaavaa tapausta, niin mikä mahtanee olla viallisten todellinen määrä? Lisää infoa saa tarvittaessa (mm. meilin vaihdosta) jos on kiinnostusta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo on aika lailla kiinnostava asia. Kuinkahan on, mahtaako joku lukijoista tietää samasta vaivasta kärsineitä autoja?

Tuo salailu ja pimittäminen taitavat olla maahantuojalle aika tavallinen tapa suhtautua vikatapauksiin. Muistuu vain mieleen TDI-transporterin jakopääongelmat. Kun kerroin lehdessä, että vesipumpun laakeri oli todettu liian heikoksi ja että se korjataan takuuseen, maahantuojan huolto-osastolta vastattiin kyselijöille, että ei pidä paikkaansa ja että Tuulilasi valehtelee.

Julkaistu: 5.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.