Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4870

Tapio Ketonen

Kysymys:

Viitaten vastaukseenne 4.2.-06 Corollan ikkunoiden sisäpuolelta jäätymisestä täsmennän vielä, että kolmessatoista edellisessä autossani en ole aivan tällaista havainnut ja luonnollisesti olen pitänyt auton sisältä kuivana niin hyvin kuin mahdollista, kuten ne edellisetkin autoni.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vastauspäivä oli tammikuun 23., joten alkuperäinen kysymys on jo hieman kauempana sivustolla.

Oireet kyllä viittasivat nimenomaan siihen, että auto on märkä sisältä. Olisiko sitten niin, että auton ilmankierto ei toimi, eli auto ei kuivu normaalisti sisältä. Raitisilmasuodattimeen on saattanut joutua lunta, ja se voi olla tukossa. Lämmityslaite on kokonaan tai osittain sisäkierrolla, mahdollisesti läppä ei toimi oikein. Jostakin sitä kosteutta kuitenkin on sisätiloihin päässyt tavallista enemmän.

Sekin voi olla syy, että lämpöä ohjautuu alas enemmän kuin aiemmissa autoissa, jolloin lumi sulaa tehokkaammin ja imeytyy verhouksen huopiin. Niistä se sitten höyrystyy auton seistessä sisäilmaan. Kostea ilma tiivistyy kylmiin lasipintoihin ensiksi sumuksi, joka jäätyy.

Kannattaisi kokeilla sitä kuivattamista. Olisi hyvä, jos auton saisi vaikka päiväksi tai yöksi seisomaan lämpimään paikkaan ovet avoimina. Lattian irtomatot pitää täksi ajaksi ottaa pois, että paiakt varmasti kuivuvat kunnolla. Jos tämän jälkeen huurretta ei vähään aikaan tule, vika on selvitetty.

Julkaistu: 4.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.