Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4868

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miksi VW Venton ovet eivät aukea pesun jälkeen pakkasella? Tämä vaiva on ollut uudesta asti – eli v.95. Ei tiedä mistä ovesta menee sisään,vai pääseekö lainkaan. Että ottaa päähän! Silikonit ja lukkoöljyt on kokeiltu, turha neuvoa niitä!Haluaisin mennä maanantaina töihin puhtaalla autolla, mutta ei taida onnistua…

Näytä vastaus

Vastaus:

Hieman epätarkka selvitys sikäli, että mistä se sisäänpääsy oikein kiikastaa? Eikö lukko avaudu, vai raksahtaako lukko auki, mutta ovi ei avaudu? Vai eikö avain mene reikään? Ventossahan ei liene kauko-ohjainta?

Oven tiivisteiden ja vastakkaisten peltipintojen kuivaaminen ja – kaiken uhallakin – silikoniöljyn levittäminen tiivisteisiin auttaa, jos ovet ja tiivisteet jäätyvät oisiinsa kiinni.

Jos taas vika on lukkomekanismissa, siihen ei taida auttaa kuin lukkojen irrottaminen sieltä oven sisältä, pesu liuottimessa ja voiteleminen ohuella öljyllä. Voi olla, että pesussa lukkoihin pääsee ikkunan ja alatiivisteen välistä vettä, joka jäykistää paikat.

Ja jos se sisäänpääsy kiikastaa siitä, ettei avain mene avaimenreikään, siihen tehoa kyllä parhaimmin öljy. Lukko- tai aseöljyä avaimenreikään ja lukon käyttämistä heti pesun jälkeen, niin pitäisi toimia.

Julkaistu: 3.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.