Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4865

Tapio Ketonen

Kysymys:

96 vm. 2.0 16v vectra ja tyhjäkäynti normaalisti n.750 mutta ajon aikana nousee 1000-2000 kier.min joskus laskee itsellään mutta harvoin. kun sammutan minuutiksi/pariksi käynti normaali. Alkuun teki mielestäni voimakkaiden jarrutusten jälkeen samaa. Ja kun polki “pumppas” jarrua esim. liikennevaloissa seistessä niin auto joko sammui tai nosti kierrokset. molemissa tapauksissa joissa auto itsellään tiputtaa tyhjäkäynnin tyhjäkäynti tipahtaa rajusti alas jonka yhteydessä auto saattaa sammua ennenkuin käynti normalisoituu

ps. jarrut / aps mielestäni toimii ja nykyään siis kierrokset nousee ilman jarruttelujakin. Siinä nyt alkuun.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vähän tuo viittaisi tyhjäkäyntimoottorin eli siis ilmaa kaasuläpän ohi päästävän mekanismin jumittamiseen. Voi siellä jokin muu jumittaa, mutta kun en enää muista, mitä kaikkea Vectran koneessa oikein on. Pakokaasujen takaisinkierrätyskin saa oikutellessaan kaikkea outoa aikaan.

Julkaistu: 2.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.