Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4862

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mistä johtuu että vectran käsijarru ei pidä ylämäessä mutta alamäessä pitää. kokeilin myös ajaa käsijarru päällä eteenpäin ei kulje mut pakilla ei pidä ollenkaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kaipaisi varmaan takajarrujen kunnollista puhdistamista. Kiinnostavaa sinänsä tuo yksisuuntaisuus, levyjarrujen pitäisi pitää molempiin suuntiin samalla lailla.

Paitsi jos Vectrasi onkin ns. historiallinen malli eli sellainen A-mallin Vectra, jossa on takana rumpujarrut. B-mallissa oli takana levyt kaikissa malleissa. Silloin vika on siinä, että takimmainen jarrukenkä (tai siis -kengät) ei liiku kunnolla. Etummainen pitää liikuttaessa eteenpäin, koska siinä jarruvoima sa aikaan itsetehostuksen, se painuu kovemmin rumpua vasten. Takakenkien pitäisi toimia samalla tavalla liikuttaessa taaksepäin.

Mutta tähänkin vikaan auttaa sama lääke, eli takajarrut auki ja puhdistukseen. Myös käsijarruvivuston liikkuminen pitää varmistaa saman tien.

Julkaistu: 2.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.