Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 485

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, poikkeaako käytetyn pakettiauton verotuskohtelu käytetystä henkilöautosta, jos päätän ostaa sen Saksasta ja tuoda Suomeen? Onko tiedossasi luotettavia isoja autoliikkeitä Hampurissa, josta autoja kannattaa hakea? Onko käytettyjen autojen tuontiin liittyvä verotus niin paljon muuttunut, että hakemaan kannattaa lähteä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Autovero koskee sekä henkilö- että pakettiautoja kuten myös moottoripyöriä. Käytettynä tuotavista verokohtelu on kaikissa sama, mutta pakettiautojen autoverohan on vain 35 % verotusarvosta. Verotus ei ole muuttunut mitenkään eikä muutukaan ennen EY-tuomioistuomen päätöstä, joten kannattavuudessa ei ole tapahtunut muutoksia.

Mitä ilmeisimmin pakettiautoja ei kannata tuoda käytettynä, koska niitä ei tuoda. Sen sijaan kuorma-autojen kohdalla tilanne on toinen. Niillä ei ole autoveroa, joten pelkkä hinta ratkaisee.

Luotettavan autoliikkeen tunnistaa yleensä isokokoisista automerkin mainoksista. Merkkiliike on tietenkin ykkönen, mutta sitähän se toki on hinnoissakin. Hampurin seudulla on useita suuria liikkeitä, joissa valinnan varaa on todella paljon.

Suosittelen autonhakureissussa paikallista kieltä hyvin osaavan ja tavat tuntevan avustajan käyttöä, sillä asiaan liittyy aika lailla ensikertalaiselle hankalia koukeroita. Esimerkiksi osoitteessa www.matkailuautoilu.com löytyy tietoa auton tuonnista Saksasta,aikanaan Mersun tuonnissa käyttämämme avustaja Kari Illmann mainostaa noilla sivuilla palvelujaan.

Julkaistu: 4.6.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.