Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4780

Tapio Ketonen

Kysymys:

auto on opel astra -98 ja mistähän mahtaa johtua tuulilasin huurtuminen kuskin puolelta vaikka puhallin on vain ikkunalle niin silti huurtuu tosin vähemmän…olen kuullut että tätä on on esiintynyt muissakin astroissa voiko asialle tehdä itse mitään…entä sitten kun ajovaloumpiot keräävät runsaasti kosteutta ja polttimoita palaa tiuhaan

Näytä vastaus

Vastaus:

Aloitetaan noista polttimoista. Astrassa on muistaakseni H7-polttimot lähivaloissa, ja ne ovat tunnetustipaljon lyhytikäisempiä kuin H4:t. Niin että polttimoita vain kannattaa ostaa jostakin edullisesta paikasta kopallinen, muuta ei liene tehtävissä, kun ei valoille oikein jännitteenalennusvastustakaan viitsisi asentaa. Kosteuden kerääntyminen viittaisi vuotoon joko umpion ja heijastimen saumassa, tai sitten suojakumi ei ole kunnolla paikoillaan.

Tuollainen toipuoleinen huurtuminen voisi johtua esimerkiksi siitä, että lasille tuleva ilmaputki ei ole kunnolla paikoillaan, tai putkessa on jotakin tukosta. On vain aika työläs tutkia, kun ovat nuo putket hankalassa paikassa.

Julkaistu: 30.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.