Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4778

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tuosta luistoneston olemassaolon toteamisesta olen hieman eri mieltä. Hiljattain ostettu Volvo voi olla ostettu myös ennen lumien tuloa, ja ei sitä kuivalla maalla kyllä kovin helposti erota, siis ajamalla. Toki jos osaa katsella merkkivaloja ja kytkimiä…

Renkaista sen sijaan on turha itkeä, ne näkee heti katsomalla päältä päin.

Näytä vastaus

Vastaus:

No joo, mutta kyllä se luistonestonkin olemassaolo selviää, jos kokeilee sorapinnalla vähän hätäisempää lähtöä. Se alkaa aika helposti vilkuttaa keltaista pienenkin ruopaisun jälkeen.

Kytkimistä ja merkkivaloista on kyllä paha sanoa, merkkivaloja syttyy kojelautaan virran kytkemisen jälkeen kuin tähtiä taivaalle, ja hetken jälkeen ne sitten taas sammuvat. Jos osaa etsiä juuri sitä oikeata valoa, ehkä sen silloin löytää, mutta voi jäädä löytämättäkin. Eikä hommaa helpota, että luistonestolla ja ajonvakautuksella on suunnilleen joka valmistajalla ihan omat lyhenteet.

Julkaistu: 29.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.