Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4776

Kysy autoista - kysymys 4776

Tapio Ketonen

Kysymys:

Peugeot 405 vm.95 monipisteruisku.välillä tyhjäkäynti rupeaa humpaamaan ylös ja alas,välillä sammuu, kun löysää kierrokset.Onko monipisteruiskussa erillistä tyhjäkäyntisuutinta vai mistä ilmiö johtuu.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tyhjäkäynti yleensä hoituu erillisen tyhjäkäyntiventtiilin avulla. Se päästää ilmaa tarpeen mukaan kaasuläpän ohi. Elektroniikka ohjaa venttiilin toimintaa, ja jos venttiili jostakin syystä alkaa juuttua tai muuten toimia huonosti, silloin ilmenee jotakin tuollaista.

Tämä vastaus ei varsinaisesti kuuluisi tänne tekniikkaan vaan tuonne vikapuolelle. Siellä on jutusteltu Ford Escortia vaivaavasta samanlaisesta ongelmasta. 405:ssä on sama kone kuin Citroën Xantiassa, ja ainakin tuossa meillä olevassa Xantiassa em. venttiili on moottorin päällä. Siihen menee kaksi peukalon vahvuista mustaa kumiletkua sekä sähköpiuhat.

Julkaistu: 24.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.