Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4772

Kysy autoista - kysymys 4772

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen etsiskellyt -02 Avensis farkkuun upotettavia sumuvaloja.Kaikki pahuksen valot vain tahtovat olla joko liian korkeita tai liian syviä,enkä tahtoisi ryhtyä modifioimaan puskureita turhaan.Alkuperäiset taas maksavat aivan maltaita eikä “ruttutukustakaan” näytä löytyvän.

Näytä vastaus

Vastaus:

Alkuperäiset tietenkin sopivat parhaimmin, mutta hintaahan niillä yleensä on. Ehkä pieneksi lohdutukseksi voin kertoa, että Suomessa on perin harvoin sellaisia kelejä, että sumuvaloja voi laillisesti käyttää. Lakihan sallii niiden käytön vain sumussa ja rankassa sateessa.

Itselläni oli sumuvalot autossa viimeksi yli 30 vuotta sitten. Silloin otin ne pois ja vaihdoin tilalle kahdennusajovalot – tuolloin lähivalot sai kahdentaa. En ole kaivannut sumuvaloja kertaakaan. Toki olen kokeillut niiden vaikutusta, jos sellaisia ajossa olleissa autoissa on sattunut olemaan. Mielestäni ovat olleet koko lailla tarpeettomia varusteita.

Julkaistu: 19.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.