Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4768

Kysy autoista - kysymys 4768

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan vm-97 VW Polon. Nyt talven tultua on esille tullut samainen “ongelma” joka esiintyi viimekin talvena aina kun pakkasta on -5 ja enemmän. Kun autolla lähtee ajamaan, oli lämmitetty tai ei, ja vauhti kiihtyy vähän yli 80 km/h, niin hetken kuuluu voimakasta ujellusta moottoritilasta. Se kestää muutaman sekunnin eikä vika ilmene enää saman ajon aikana. Kävin viime talvena kysymässä korjaamollakin, että mikähän vika on kyseessä. Eivät osanneet vastata, veikkasivat että joku paikka on jäässä. Oletko sinä törmännyt aikaisemmin tällaiseen vikaan ja onko tämä mahdollisesti jokin Volkkarin oma vika joka esiintyy näin pakkasilla?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tällaisia vaivoja esiintyy joskus pakkasella. Se ei ole VW:n yksinoikeus, vastaavia ilmiöitä olen todennut joskus muutamissa muissakin automalleissa. Äänen lähde lienee jokin liukulaakeroitu kiristinrulla tai muu laakeri. Sen metsästäminen on vaikeaa, joten lienee viisainta vain ummistaa korvansa niiden viiden sekunnin ajaksi. Sitten jos ääni alkaa kuulua pitempään, sen paikallistaminen ja korjaaminenkin onnistuu helpommin.

Julkaistu: 26.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.