Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4758

Tapio Ketonen

Kysymys:

MOI!! Pitääkö kevytperävaunuksi rekisteröidyssä jarrullisessa asuntovaunussa olla nastarenkaat jos vetoautossa on? Vaunu on vuosimallia 1968, tehdastekoinen ja kokonaispaino on 680kg!! Katsastusasemalla ei osattu vastata tähän kysymykseen!! Toivottavasti te osaisitte auttaa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Asia selviää harvinaisen helposti lukemalla asetusta ajoneuvojen käytöstä tiellä.

16. pykälä, kohta 2: Henkilöautossa (M1-luokka), jonka kokonaismassa on enintään 3,5 tonnia, ja pakettiautossa (N1-luokka), kokonaismassaltaan enintään 3,5 tonnin erikoisautossa sekä kokonaismassaltaan yli 0,75 tonnin ja enintään 3,5 tonnin perävaunussa (O2-luokka) on joulu-, tammi- ja helmikuun aikana käytettävä talvirenkaita, joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 3,0 mm.

17. pykälä, kohta 2: Kokonaismassaltaan yli 0,75 tonnin ja enintään 3,5 tonnin perävaunussa (O2-luokka) on käytettävä nastarenkaita, jos vetoautossa on sellaiset

Elikkä ei tarvitse käyttää nastoja eikä edes talvirenkaita. Suosittelen kuitenkin käyttämään nastoja, jos veturissa on sellaiset, koska jarrut voivat saada kesärenkaisen vaunun tekemään ihmeellisiä temppuja.

Julkaistu: 12.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.