Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4755

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tietoa kun tuodaan auto ei EU-maasta,tässä tapauksessa Sveitsistä.Eli mitä maksuja tarvitsee suorittaa tavanomaisten verojen (ALV+autovero) lisäksi? Mihin EU-maahan maksetaan?(Saksa/Ranska)Tästä aiheesta tuntuu oleva vaikeata saada tietoa!

Näytä vastaus

Vastaus:

Paras tieto löytyy Tullin esitteestä, joka löytyy täältä: www.tulli.fi/fi/04_Julkaisut/01_Asiakastiedotteet/020_2005.pdf Eli auton tuominen Sveitsistä on aika tavalla hankalampaa kuin Saksasta. Pitää saada tosi halvalla, koska hinnan päälle tulee 22 % arvonlisäveroa. Tullia ei sentään kait mene.

Autovero lasketaan sitten aivan samaan tapaan kuin tuontiautoista yleensäkin. Sveitsistä tuotavat autot ovat teknisesti samanlaisia kuin muualtakin Euroopasta tuotavat EU-hyväksyntöineen kaikkineen, joten rekisteröinnissä ei pitäisi tulla ongelmia tavallisten suursarjavalmistettujen osalta.

Julkaistu: 10.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.