Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4750

Tapio Ketonen

Kysymys:

Lainaus tuosta Escortin ongelmasta: “Ilmiö eli sammahtelu voisi kuitenkin johtua juuri sen tyhjäkäyntiventtiilin temppuilusta eli jumittamisesta. Mikäpä siihen auttaisi? Uusiminen tietenkin, mutta entäpä putsaus, ja miten se tehtäisiin?”

Sen voi yrittää putsata laittamalla likoon johonkin liuottimeen, vaikka bensaan paremman puutteessa. Auttaa jos vika männässä, ei jos vika solenoidissa. Uusi maksaa jotain reilut 100€. Vanhemmissa (alle 96?) helppo irroittaa kun imusarjan päällä, uudemmissa imusarjan alla ja sen sekä lohkon välissä. “Syö miestä” tuon irroittaminen, mutta onnistuu, vaikka usko meinaa loppua, takaisinlaitto himpun vielä vaikeampaa! :)

Näytä vastaus

Vastaus:

Bensassa tms. liottaminen tietenkin voi auttaa, ja lisäapua saa ravistelusta. Ehkä myös sähkön kytkeminen päälle ja pois auttaisi, mutta se kannattaa tehdä ulkona, riittävän kaukana mistään syttyvästä ja myös itsestä, koska bensa ja kipinät ovat aika syttyvä yhdistelmä.

Julkaistu: 9.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.