Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4749

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin Ford fiesta tdci -04. Ajettu 42000 km. Kaikki toimii hienosti… paitsi keskuslukitus/ajonestolaite. Vaimon avaimella auto vilkuttaa hätävilkkuja pitkän aikaa liikkeelle lähdön jälkeen. Sillä avaimella auto avataan ovilukosta kiertämällä. Myöskin omalla kauko-ohjaus avaimella samaa tapahtuu tai sitten ovi ei mene lukkoon haluttaessa tai ei aukea muuten kun avaimella kääntämällä tai sitten ajetahan komiastia kaikki vilikkuen kun amerikkalaases joulukuuses.

Auto on muuten virheetön, pienikulutuksinen ja oiva peli kaupunkipyöritykseen, (varsinainen Audi A6 multit vien kaupungissa 14 L sadalla!) Epäilen kertomani vilkuttelun olleen syynä edellisen omistajan auton vaihtoon. Vaikuttaa melko kalliilta vialta. Kiitos pohdinnasta ja mahd. muista vastaavista vikailmentymistä Fiestan kohdalla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Eiköhän tuo kannattaisi kuitenkin ensiksi käydä tutkituttamassa merkkihuollossa. Autossahan on vielä takuu päällä. Ja jos olet ostanut auton hiljakkoin, niin ongelmahan on lähinnä auton myyjän, jos olet ostanut auton liikkeestä ja se on yksityishenkilön omistuksessa. Kuluttajansuojalaki on aika vahva apulainen tuollaisissa tapauksissa. mutta kyllä autoliike useimmiten hoitaa asiat kuntoon aivan vapaaehtoisestikin. Haluavat näet myydä ostajalle seuraavankin auton.

Julkaistu: 9.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.