Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4741

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan -88 diesel ford transitin. Kilometrejä on takana n.300t. Haluaisin vähintäänkin toiset sillä vielä ajella, ja ajattelinkin kysyä teiltä asiantuntijoilta neuvoa ennen kuin sijoitan kalliiseen “poppakonstiin”(??)

Myynnissä on “ihmeaine” nimeltään:“D6 Diesel engine treatment” ja tämä aine lisätään moottoriöljyn sekaan.. (rattaisiin tulee jonkinlainen “metallikeraaminen” pinnoite.. Kysyisin teiltä faktaa; onko kyseistä ainetta testattu valvotusti missään vai onko tämäkin yhdensortin “motor-up”? Olisin kiitollinen jos tietäisin saanko rahoilleni kunnon vastineen…

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo aine lienee RVS-Te Oy:n tuotteita. Niistä löytyy lisätietoa osoitteesta www.rvs.fi.

Meillä ei ole testattua tietoa näistä aineista, joten kannan ottaminen on vaikeaa. Periaatteessa tämän tyyppiset lisäaineet ovat mielestäni tuotteita, joiden käyttöä pitää harkita huolellisesti. Kuten sanoin, en tunne tätä tuotetta, mutta yleensä tämän tapaisia lisäaineita voi harkita siinä vaiheessa, kun moottori vetelee viimeisiään. Silloin näistä saatava apu on suurimmillaan. Jos aiot ajaa vielä 300 tuhatta, niin mielestäni hyvä keino on jatkaa säännöllistä ja tiuhaa öljynvaihtoa ja käyttää hyviä laadukkaita öljyjä.

Julkaistu: 6.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.