Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4730

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin vasta Peugeot 306 2.0 HDI vm.2001. Muuten oikein kiva peli, mutta olen jäänyt miettimään jäähdytysnesteen lämpötilaa. Mittari nousee n. 72-73 celsiukseen vaan ei korkeammalle.

Jostain olen kuullut, että kyseessä olisi tyyppivika lämpömittarissa. Onko siellä tietoa moisesta? Entä miten tuon lämpötilan voisi kotikonstein kuumasta koneesta mitata?

Auto siis toimii hyvin, mutta ainoa epäkohta on tuo mittarin lukema.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kotikonstit ovat aika vähissä, mutta jonkinlaisen karkean eli suuntaa-antavan lukeman saisi vaikka infrapunatoimisella pikalämpömitarilla, jolla voisi mittailla kannesta tai vaikkapa lämmityslaitteen letkujen lähdöistä lämpötiloja.

Ehkä kuitenkin kannattaisi käydä korjaamolla, siellä voisivat testata mittarin toiminnan tarkemmin. Nimittäin JOS se mittari sattuukin näyttämään oikein, ja kone on jatkuvasti noin kylmänä, se kuluttaa konetta turhaan, ja lämmityslaitteen tehokin kärsii. Ja saisihan se mittari näyttää oikeinkin.

Julkaistu: 27.11.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.