Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4727

Kysy autoista - kysymys 4727

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ei kysymys, mutta mahdollinen syy Kari Sirenin Masaongelmaan. Tuossa on muistaakseni nestekierto myös imusarjassa ja kaasarissa. Neste saattaa häipyä jomman kumman vuotavasta tiivisteestä ja siksi vaikea huomata.

Näytä vastaus

Vastaus:

Niin. aika monessa kaasutinmoottorissa todellakin imusarjassa kiertää jäähdytysneste. Kaasuttimelle neste menee yleensä automaattirikastimen takia. Imusarjan ja kannen välinen tiiviste saattaa tosiaan olal yksi paikka, josta neste pääsee imukanavaan ja sieltä edelleen moottoriin.

Sytytystulppien tutkiminen voisi helposti paljastaa, onko tästä kysymys. Jos moottoriin pääsee vettä tai edes jäähdytysnestettä, palotiloista häipyy karsta hyvin tehokkasti. Jos jokin tulpista on paljon muita puhtaampi, siihen sylinteriin ilmeisesti pääsee jostakin syystä jäähdytysnestettä.

Glykolin läsnäolon moottoriöljyssä voi tunnistaa kemiallisesti. Se heikentää öljyn voiteluominaisuuksia, joten pakkanesteen pääsy öljyyn voi aiheuttaa vaurioita.

Julkaistu: 23.11.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.