Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4719

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kyse on 1998 vuosimallin passatin ylätukivarsin pallonivelten väljyydestä. Passatissani todettiin kaikki neljä ylätukivartta vaihdettavaksi katsastuksessa. Onko tämä vika takuukorjauksen piirissä vai oliko takaisin kutsut jotain muuta etupään ripustukseen liittyvien vikojen korjausta varten. Autoni on tuontiauto. Passatilla ajettu vuoden aikana n. 46 tuhatta km.

Näytä vastaus

Vastaus:

Takaisinkutsut koskivat alatukivarsia. Ylätukivarret ovat tiettävästi kestäneet paremmin, mutta suurilla kilometrimäärillä toki nekin väljistyvät. Taitaa olla, että saat kustantaa autoosi uudet tukivarret itse, sillä vanhasta autosta on vaikea näyttää, että niissä olisijotakin valmistusvikaa. Jos vikaa olisi ollut ostohetkellä, se olisi kyllä pitänyt havaita autoa tarkastettaessa, tukivarsi on aika yksinkertainen ja helppo tarkastettava.

Myyjä voisi tietenkin olla vastuussa, mikäli pystyt osoittamaan, että tukivarsissa oli ostohetkellä sellainen vika, ettei sitä normaalilla tarkastuksella olisi voinut havaita. Pykälää hankalammaksi tilanne tulee, jos myyjä oli saksalainen trokari. Tuo ajamasi määräkin on niin suuri, että senkin perusteella joutunet maksamaan remontin itse. Kuluvista osista kun on kysymys.

Julkaistu: 20.11.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.