Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4715

Tapio Ketonen

Kysymys:

Monedeon duratec koneessahan on imusarjaan lisätty läpät säätelemään alavääntöä, jotka jostain syystä on ruvennut nakuttamaan aika voimakkaasti. Huollossa kertoivat että imusarjoja on jouduttu vaihtamaan muutamia.

Tuossa linkki josta löytyy kuva Mondeon imusarjasta ja siinä olevista nakuttavista läpistä. Linkki kuvaan

Näytä vastaus

Vastaus:

Kiitoksia tiedosta! Eipä ole tullut tutkituksi Mondeon moottoria kovin tarkasti, eikä Fordin tiedotusmateriaali kerro asiasta yhtään mitään. On kaikkiaan aika ihmeelllistä, että nykyisin Fordin ja sen filiaalien eli esimerkiksi Volvon tiedotusmateriaali on asia-anniltaan melkoisen olematonta. Autoissa on monia hienoja yksityiskohtia, mutta niistä ei kerrota eikä anneta edes kuvia. Autoista päältäpäin otettuja kuvia on kyllä tarjolla ziljoona kappaletta.

Sinänsä hienoja kuvia tuolla JW Fisherin sivustolla. Olisipa sellaisia ollut Mondeon esittelyaineistossa, niin ei olisi tarvinnut meikäläisenkään ihmetellä imusarjan rakennetta.

Sinänsä kohta viisi vuotta vanhan auton vikojen osoittaminen tyyppivioiksi voi olla hankalaa, koska tuollaiset läpät akseleineen ovat kiistatta kuluvia osia. Mutta asiasta tietenkin kannattaa keskustella korjaamon kanssa. Läpistä kuuluva nakutus voi olla vaarallista, sillä se tarkoittaa, että läpät värähtelevät vimakkaasti. Siitä voi seurata läppien irtoaminen ja palojen joutuminen moottoriin. Se taas voi aiheuttaa pahankin vaurion.

Julkaistu: 17.11.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.