Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4703

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ei kysymys mutta mahdollinen syy tuohon MR:n “vuoto-ongelmaan”. Yleisin syy useissa eri merkeissä on ollut takalampun (-lamppujen) tiivisteiden vuoto. Itsekkin törmäsin tuohon Tojossa ja olen kuullut muiltakin ja vielä eri merkeistä. Itse laitoin mustaa “koriliimaa” (jotain uretaanimömmöä) mustien tiivisteiden ja korin sekä lamppujen väliin. Kun huolella laittoi niin ei huomannut ja vuoto loppui siihen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo on hyvin mahdollinen selitys ongelmalle. Olisin kuitenkin hieman varovainen niiden koriliimojen kanssa. Jos lamppu pitää jostain syystä irrottaa, se ei noiden liimojen jäljiltä irtoa kuin pieninä kappaleina. Eli olisi parempi löytää jotakin sellaista helposti irtoavaa tai peräti alkuperäistyyppistä tiivistenauhaa. Tuskinpa Joxa sentään tarkoitit Sikaflexiä, sehän ei kuivuttuaan irtoa millään!

Tuokin vuoto muuten paljastuu sillä painepesurilla ruiskuttamalla.

Julkaistu: 16.11.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.