Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4699

Kysy autoista - kysymys 4699

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tän on pakko olla tyyppivika kun en muutakaan keksi… Crysler Neon 2 litranen vm 2002 valuttaa vettä sisään eikä korjausmiehetkään tiedä tuleeko se tiivisteistä vai mistä. Auto on äitini käytössä ja hän sanoi että voisiko takakontti olla jotenkin heilahtanut “paikoiltaan”. Kolarissa se ei ainakaan meidän aikana ole ollut.

Vettä oli kymmenen senttiä vararengaskotelossa ja takapenkitkin on märkinä. Vettä on siis niin että sieltä on nyt otettu penkit pois ja auto on lämpimässä tallissa kuivumassa. Kertokaa ihmeessä jos olette kuulleet aiemmin jostain tällaisesta!

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei se ole tyyppi- vaan yksilövika. Vesi pääsee tavaratilaan lähinnä vain kahta reittiä. Joko sitä valuu sisään kannen tiivisteistä, tai sitten alustassa on sopivia reikiä.

Koska vettä on noin paljon, kannen tiivisteet tuskin ovat kyseessä. Alla olevien vedenpoistoreikien tulpat saattavat olla väärässä asennossa, jostakin saattaa puuttua tulppa kokonaan tai sitten rakenteissa on jokin niihin kuulumaton aukko. Vettä voi tulla sisään myös iskunvaimentimien kiinnikkeistä, jos ne ovat löysällä.

Kyllähän vuotokohta löytyy, jos sitä lähdetään tosissaan etsimään. Painepesurin suihku löytää kyllä tiensä aika pienestä raosta, ja sellaistahan veden roiskuminen märällä tiellä ajettaessa vastaa. Toinen vain ruiskuttelemaan alustasta kaikkia mahdollisia paikkoja painepesurilla ja toinen tutkimaan tavaratilan puolelle. Mutta ei se vuoto löydy sillä, että verstaan äijät vain pällistelevat autoa ja tuumivat, että mistähän se mahtaa vuotaa.

Julkaistu: 13.11.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.