Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4697

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoni tuulilasin alareunaan ilmestyi halkeama. Se on n. 5cm pitkä ja suuntautunut ylöspäin. Ja alkaa siis lasin reunasta. Kävin paikallisella Novus-tuulilasikorjaajalla näyttämässä potilasta ja sain vain töykeän kommentin: “tulet sitten uudestaan kun koko lasi on halki. Uusi maksaa noin 250e”. Eikö mitään muuta muka ole tehtävissä? Vaihdatin lasin puolitoista vuotta sitten ja -93 vuoden autoon en enää viitsisi toiste vaihdattaa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Keinoja on vain kaksi, oikeastaan kaksi ja puoli. Halkeaman voi ohjata kaartamaan takaisin lasin reunaan. Se toinen vaihtoehto on vaihtaa koko lasi. Se puolikas on yrittää porata pieni reikä halkeaman päähän. Se saattaa pysäyttää halkeaman etenemisen – tai sitten ei.

Reunasta alkanutta halkeamaa ei saa mitnkään pysäytettyä, mutta sen kulkua voi ohjata pienellä butraanipolttimella, kunhan tempun osaa. Taitavat lasinkorjaajat sen osaavat, käyttämäsi verstas ilmeisesti ei.

Lasin vaihtaminen ei riipu siitä, milloin vaihdoit sen edellisen kerran, se vaihdetaan silloin kun on tarpeellista. Tuo viimeinen virkkeesi voisi yhtä hyvin kuulua: “Ostin autoon juuri täyden tankillisen bensaa, enkä -93 vuoden autoon enää viitsisi ostaa toista tankillista!”

Julkaistu: 13.11.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.