Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4682

Kysymys:

Luin lehdestä mainoksen Green Diamond-merkkisistä uusiorenkaista,joihin on renkaan kumiseoksen sekaan upotettu teräsjyviä joiden pitäisi renkaan kuluessa toimia “uusiutuvina” nastoina! Onko minkäänlaisia testikokemuksia kyseisistä renkaista?

Näytä vastaus

Vastaus:

On testikokemuksia. Renkaat olivat mukana testissämme syksyllä 2004. Ne edustivat kitkarenkaiden keskitasoa. Tuo idea ei ole millään lailla uusi, sitä on kokeiltu jo ennen nastarenkaiden kehittämistä. Ongelma on, että tuollaiset “granulaatit” ovat niin pieniä, ettei niiden vaikutus edes teoriassa voi toimia kuin peilijäällä.

Varsinainen ongelma Green Diamond -renkaissa on, että ne ovat pinnoitettuja renkaita. Talvirenkaan ominaisuuksista suuri osa on peräisin runkorakenteesta. Talven huonot kitkaolosuhteet edellyttävät renkaalta mm. vähemmän terävää ohjautumista kuin kesärenkaalta.

Kaikki siis olisi hyvin, jos renkaat pinnoitettaisiin talvirengasrungoille, mieluimmin siten sarjoissa, että kaikki neljä samaan autoon ostettavaa olisivat saman valmistajan samantyyppisillä rungoilla. Valitettavasti talvirengasrunkoja taitaa tulla pinnoitusaihioiksi niin vähän, ettei tähän juuri ole mahdollisuuksia. Pinnoitettujen ominaisuudet ovat tästä syystä vaihtelevia, mikä ei käyttäjän kannalta ole hyvä asia.

Renkaita markkinoidaan ympäri maailmaa eli Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Hommaa ilmeisesti johdetaan Islannista, ja renkaiden pinnoitus tapahtunee Ruotsissa. Green Diamondin venäjänkielisten nettisivujen mukaan edustajana Suomessa, Venäjällä ja Baltian maissa toimii naantalilainen Medicure Oy. Yhtiö lienee läheisesti tekemisissä Trading Steiner Oy:n kanssa. Eräs tämän yhtiön aputoiminimistä on Mc Rolls, joka tunnetaan korjaamolaitemyyjänä Helsingissä.

Renkaita kehutaan enemmän osoitteessa www.greendiamond.info/fi

Julkaistu: 2.11.2005