Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4673

Tapio Ketonen

Kysymys:

Sopiiko 95 vuosimallin Hondan vanteet 2000 mallin HONDA Accordiin. Olen kysellyt rengas firmoista mutta ne eivät ole olleet halukkaita vastaamaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vannetietoa löytyy esimerkiksi osoitteesta www.aluvanne.fi. Tuo on H. Kraatz Oy:n palvelu.

Pulttijako on molemmissa Hondissa (jos ne ovat Accordeja) sama, mutta ennen asennusta on tarkistettava, että vanteiden offset eli ET-mitta on oikea. Tuo mitta on vanteen keskilinjan ja kiinnitystason välinen etäisyys. Vuoden 2000 Accordissa tuon ET-mitan pitää em. linkin mukaan olla vähintään 45 mm, vakiona se lienee 60 mm. Liian pieni ET-arvo tekee ohjauksen hankalaksi ja urissa tempovaksi. Tietenkin myös tuumaluvun pitää olla sama. Uudempiin taitaa olla vaikea sovittaa 14-tuumaisia vanteita, jarrut eivät sovi sisään.

Lisäksi pitää varmistaa, että pyörät mahtuvat pyörimään vapaasti. Renkaat eivät saa suurissakaan joustoliikkeissä ottaa kiinni koriin, lokasuojiin tai pyöräntuennan osiin.

Julkaistu: 27.10.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.