Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 465

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,miksi nissan sunny 2.0 diesel pyrkii itsekseen ottamaan kierroksia ajettaessa tasakaasulla,veikkaisin ruiskutuspumpun vikaa? onko kallis korjaus? autolla on ajettu 315000km.Voiko vika olla polttoaineen suodattimessa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän ruiskutuspumppu saattaa jo noila kilometreillä kaivata jonkinlaista remonttia. En tunne dieselpumpun sielunelämää, joten ehkä joku lukija voi paremmin kertoa, mistä moinen johtuu. Suodattimessa vika tuskin on, ja siitä voi aika helposti varmistua vaihtamalla suodattimen. Se kun ei maksa paljon mutta tekee pelkkää hyvää koneelle.

Tietenkin voisi olla hyvä tarkastaa, millaista polttonestettä ruiskutuspumppu palauttaa tankkiin päin. Jos seassa on ilmakuplia, järjestelmässä on vuoto. Ilma taas saattaa sekoittaa ruiskutusjärjestelmän toimintaa ja samalla käyntiä eri tavoin.

Julkaistu: 12.6.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.