Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4638

Tapio Ketonen

Kysymys:

Harkitsen uuden Skoda Octavia 1,9 TDI:n hankintaa. Riittääkö siinä tarpeeksi lämpöä matkustajille talvella ilman että tarvitsee hankkia lisälämmittimiä? Auto hankitaan Oulun lääniin, missä normaalipakkaset ovat 20 – 25 asteen molemmin puolen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Se riippuu tietenkin siitä, millaista lämpötilaa halutaan autoon saada. Normaaleissa vaatteissa matkustaville lämpö varmastikin riittää, mutta tosi on, ettei dieselin hukkalämpö riitä pitämään autoa kovin kuumana eli t-paitakeleissä.

Oulun lääni on onneksi sen verran harvaan asuttua, että siellä todennäköisesti pääosa ajosta on maantieajoa. Siellä diesel joutuu tekemään enemmän työtä, joten lämpöäkin syntyy enemmän. Kaupunkiajossa hukkalämpöä syntyy niin vähän, että dieselin tuottama lämpö ei oikein tahdo riittää. Mutta ongelma ei suinkaan koske pelkästään Skodaa vaan muitakin Volkswagenin sukuun kuuluvia tai ylipäänsä kaikkia dieseleitä, joissa ei ole Webastoa tai Eberiä antamassa lisälämpöä.

Julkaistu: 10.10.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.