Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4635

Kysy autoista - kysymys 4635

Tapio Ketonen

Kysymys:

2003-mallinen Golf 1,4 55 kw jolla on ajettu 29 000 km syö öljyä n. litran/4000 km. Auto on kevyessä ajossa päivittäin. VV-Auton mukaan tämä on normaalia ja standardin mukaista. Onko näin? Long Life öljy maksaa 20 €/litra. Mitä järkeä on tällä kulutuksella vaihtaa enää öljyä ollenkaan? Öljyn kulutus on ollut samaa luokkaa uudesta lähtien.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tästähän minä olen kirjoittanut jo vuosikausia. Tuo kulutus tarkoittaa, että 50 000 km matkalla öljyä kuluu 12,5 litraa, öljyt siis vaihtuvat kolmeen kertaan.

Volkswagen ei ole ainoa merkki, joka pitäytyy muinaisessa säännössä. Vielä heti sotien jälkeen pidettiin normaalina, että moottori kulutti öljyä 0,5 l/1000 km. On päivänselvää, ettei tuollainen kulutus ole tänä päivänä normaalia.

Suosittelen, että viet auton liikeeseen ja ilmoitat, että auto pitää saada kuntoon. Jos vaatimuksesi torjutaan, suosittelen kääntymistä kunnallisen kuluttajaneuvojan puoleen. Myyjä kun tuskin on ilmoittanut, että auton kuuluu kuluttaa 12,5 litraa 50&nbsp:000 kilometrin matkalla.

Sitä LongLife-öljyä tuskin kannattaa käyttää. Tavallinen öljykin riittää, kunhan käytetään tavalliselle öljylle tarkoitettuja vaihtovälejä.

Julkaistu: 9.10.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.