Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4626

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko mahdollista parantaa laillisesti bixenon valojen tehoa? Ajattelin esim. kaapeleiden vaihdattamista paksumpiin? Entä voiko himmentyneen xenon polttimon vaihtaa itse?

Näytä vastaus

Vastaus:

Se ksenonvalo ei juurikaan kirkastu kaapelien vaihdosta, koska tarvittava virta on pieni. Periaatteessa kait auton sähköjärjestelmän jännitteen korottaminen voisi tuoda lisää kirkkautta, mutta kaikki muut elektroniikkalaitteet voisivat kärsiä siitä, mukaanlukien ksenonvalojen sytytsjärjestelmä.

Polttimoiden vaihtaminen itse on suhteellinen kysymys. Tavallisetkin polttimot saattavat olla hyvin hankalat vaihtaa. Kaikilta ei onnistu edes auton tankkaaminen, toiset taas purkavat ja kokoavat automaattivaihteiston tai tekevät muutoksia moottorinohjauselektroniikkaan. Melkeinpä sanoisin, että jos on varaa autoon, jossa on kaasupurkausvalot, varaa on myös vaihdattaa polttimot samalla kun käyttää autoa vuosihuollossa.

Julkaistu: 4.10.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.