Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 462

Kysy autoista - kysymys 462

Tapio Ketonen

Kysymys:

No niin tämä on taas yksi näistä kysymyksistä mutta kysyn silti!Olen ostamassa uusia renkaita ja katselin Sava merkkisiä renkaita,ovatko hyvät vai hunot?No aika epämääräinen kysymys.Siis kohtaavatko hinta ja laatu?Myyjä sanoit epäilevälle ostajalle(minä)että ne ovat Good Yearin valmistamat.Todellisuudessa GY vain on osaomistaja ko tehtaassa.Mutta kannattaako ostaa,hinta oli koossa 215/45-17 450€(ei paha hinta…)

Näytä vastaus

Vastaus:

Se, omistaako GY osan vai kokonaan tehtaasta, ei merkitse mitään. Teknologia on kuitenkin heiltä, ja ilmeisesti sama tehdas tuottaa sekä paikallisella että isäntämerkin nimellä renkaita. Paikallisista markkinointisyistä kannattaa vanha merkki pitää hengissä.

Minusta hinta on pöyristyttävä, etenkin kun muistan miten ostin Mazda 626:een kaikki renkaat tuhannella markalla, ja hinta oli asennnettuna ja tasapainotettuna! Mutta jos olet valmis maksamaan noin kovan hinnan renkaista, jotka merkistä riippumatta pilaavat auton ajettavuuden (no jaa, joitakin poikeuksia lukuun ottamatta), niin siitä vaan. Eivät 45-sarjan renkaat ole kovin kauan kiusana, merkistä riippumatta ne kuluvat aika nopeasti.

Julkaistu: 13.6.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.