Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4602

Kysy autoista - kysymys 4602

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikäköhän on Tuulilasin kanta turvaurista? Entä kehyksettömistä tuulilasin pyyhkimistä (esim. Valeo Flat Blade)? Eli ovatko hankkimisen arvoisia?

Turvauria olen itsekin kokeillut yhdessä autossa ja ainakin silloin jäi sellainen kuva, että pyyhintätulos ei parantunut. Sen sijaan sulat menivät vaihtoon aika nopeasti. Tiedä sitten olivatko sulat jo aikansa eläneet muutenkin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos olosuhteet ovat hyvät, eli vettä sataa kunnolla ja ajellaan kesäkelillä, silloin turvaurien hyöty jää vähäiseksi. Mutta jos ajellaan talven ja loppusyksyn oloissa, jolloin lasille lentää suolakuraa, pikeä ja asfaltista hiertynyttä hiekkapölyä, silloin turvaurista saatava hyöty on ratkaiseva.

Kyllä turvaurat toki kuluttavat sulkia hieman nopeammin, mutta vastaavasti ne pysyvät puhtaampina, joten huonoissa olosuhteissa pyyhintätulos on turvaurin varustetussa autossa selvästi parempi.

Asia on kokeiltu moneen otteeseen siten, että auton toiselle pyyhkimelle on tehty turvaura ja toiselle ei. Ilman uraa näkyvyys on joka kerta ollut selvästi huonompi.

Julkaistu: 25.9.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.